Svenska


 

 

 

Vi är en liten uppfödare av Australian Labradoodle och bor i Jämtland.


Vi är som uppfödare medlem i ALAA och WALA som är de två största och internationella avelsförbunden för Australien Labradoodle. Vi bedriver vår uppfödning och avel med höga krav på våra avelsdjur vårt avelsmål med vår uppfödning är få fram sociala tjänstehundar som till sitt sätt både är lättillgängliga och även mycket arbetsvilliliga. Detta avelsmål  gör dessutom även att våra hundar blir dessutom utmärkta som sällskapshundar. Våra hundar är dessutom väldigt vackra och våra valpspekulanter väljs med stor omsorg.


Alla våra avelshundar är handplockade från väldigt fina uppfödare med lång erfarenhet av uppfödning av Australien labradoodle.

Alla följer de högt satta målen och avelsreglemen som finns inom både WALA samt ALAA gällande hälsotester och härstamning.


Vi finns i Jämtland och du är varmt välkommen att följa oss här såväl som på sociala medier Samsens Australien labradoodle.

Om Oss


Jag Margareta är b la utbildad Rehabiliteringsvetare med kandidatexamen från Mittuniversitetet.

Jag och uppväxt i en familj med kennel och  djur har alltid funnits och tagit en stor plats i mitt liv.

Min Pappa och min farfar ägde och drev Kennel H-stam med mycket fin uppfödning av Hamiltonstövare.

Ett avelsarbete som Kennel H-stam tilldelades Hamiltonplaketten för.


Hamiltonplaketten är den finaste utmärkelse en kennel kan få i Sverige.


Jag själv har bla  genomgått en 22 veckor lång uppfödarutbildning Svenska Kennelklubbens regi.


Redan från valpens födelse lägger jag  mkt tid på valparnas hantering, skötsel och socialisering och jag vill att den dag då valparna är stora nog att flytta från oss har med sig alla grundförutsättningar att bli en väl förberedd hälsosam liten individ att fungera väl i alla de situationer den kan tänkas möta i sitt liv.

.


Att köpa valp från oss


 Vi säljer enbart sällskapshundar och alltså inga hundar menade för avel om inte du är en uppfödare ansluten inom WALA eller ALAA. Meningen med det är att försöka kontrollera aveln i samarbete med uppfödare i Sverige och utomlands och utveckla rasen genom avelsförbunden  i en så god riktning som möjligt.

Viktigt är att beskriva hur hunden kommer att införlivas i ert liv och hur den kommer att ha det om dagarna. Vi har därför inget direkt kösystem utan väljer våra valpköpare efter utifrån  ambitionsnivå och vilken möjlighet som finns att ge hunden ett innehållsrikt liv, som det ser ut idag säljs våra hundar främst genom referenser.


Vår höga avelsmål ger en allsidig, rolig, lättlärd, vacker och vänlig hund som passar väldigt många. Hundarna är uppväxta i hemmiljö och väl förberedda för ett omväxlande och aktivt liv tillsammans med sina nya familjer. Vi finns alltid tillgänglig för den som köpt hund genom oss med stöd och support.

contakt


samsenslabradoodle@gmail.com