Svenska

Welcome to Samsens Australian Labradoodle

Australian Labradoodle breeder located in north of Sweden. Our dogs are breed with lines from USA & Australia

and our focus in the breed are on health, temperament and socialization

 

-ALAEU breed member since 2016-

-ALAA and WALA breed member since 2019-

 


 

 

 

Vi är en liten uppfödare av Australian Labradoodle och bor i Jämtland.


Vi är som uppfödare medlem i ALAA och WALA Två internationella avelsförbund för Australien Labradoodle. Vi bedriver vår uppfödning och avel med höga krav på våra avelsdjur vårt avelsmål med vår uppfödning är få fram sociala tjänstehundar som till sitt sätt både är lättillgängliga och även mycket arbetsvilliliga. Detta avelsmål  gör dessutom även att våra hundar blir dessutom utmärkta som sällskapshundar.


Alla våra avelshundar är handplockade från väldigt fina uppfödare med lång erfarenhet av uppfödning av Australien labradoodle.

Alla följer de högt satta målen och avelsreglemen som finns inom både WALA samt ALAA gällande hälsotester och härstamning.


Vi finns i Jämtland, Bispgården och du är varmt välkommen att följa oss här såväl som på sociala medier Samsens Australien labradoodle.

Om Oss


Jag Margareta är utbildad Rehabiliteringsvetare Mittuniversitetet och uppväxt i en familj med kennel, djur har alltid funnits i mitt liv.

Min Pappa och min farfar drev Kennel H-stam med mycket fin uppfödning av Hamiltonstövare.

Ett avelsarbete som Kennel H-stam tilldelades Hamiltonplaketten för.


Hamiltonplaketten är den finaste utmärkelse en kennel kan få i Sverige.


Jag själv har bla  genomgått en 22 veckor lång uppfödarutbildnig.


Redan från start läggs mkt tid på valparnas socialisering och jag vill att den dag då valparna är stora nog att flytta från oss har med sig alla grundförutsättningar att bli en väl förberedd liten individ att fungera väl i alla de situationer den kan tänkas utsättas för redan från start.

.


Att köpa valp från oss


Nästa planerade kull blir under våren2020. Vi säljer enbart sällskapshundar och alltså inga hundar menade för avel. Meningen med det är att försöka kontrollera aveln i samarbete med uppfödare i Sverige och utomlands och utveckla rasen genom avelsförbunden  i en så god riktning som möjligt.


När vi annonserar om att det är tid att boka valp vill vi att du ger oss bra och tydlig information av dig och din familj och hur ni bor. Viktigt är att beskriva hur hunden kommer att införlivas i ert liv och hur den kommer att ha det om dagarna. Vi har därför inget direkt kösystem utan väljer våra valpköpare efter utifrån  ambitionsnivå och vilken möjlighet som finns att ge hunden ett innehållsrikt liv.


Vår höga avelsmål ger en allsidig, rolig, lättlärd, vacker och vänlig hund som passar väldigt många. Hundarna är uppväxta i hemmiljö och väl förberedda för ett omväxlande och aktivt liv tillsammans med sina nya familjer. Vi finns alltid tillgänglig för den som köpt hund genom oss med stöd och support.

contakt


samsenslabradoodle@gmail.com
Copyright © All Rights Reserved